Stressz-oldás cégeknek

EGY HATÉKONYABB, TELJESEBB ÉS HARMÓNIKUSABB ÉLETÉRT

 

Elege van abból, hogy kollégái és alkalmazottai túl stresszesek? Ezért a legtöbben:

  • túlhajszoltak, és belefásultak a hétköznapi rutinba
  • gyakran dühösek és ingerültek
  • egyre nő közöttük a feszültség és gyakran vitatkoznak
  • határozatlanok és folyamatosan halogatnak
  • szétszórtak, és figyelmetlenek
  • gyakran hibáznak és ezért másokat okolnak
  • ezeknek következtében pedig, csökken a hatékonyság, meg a termelékenység

Vagy esetleg nem voltak elég hatékonyak az eddigi Stresszoldó, vagy Mindfulness tanfolyamok, amiken a kollégák részt vettek?

Lehet, hogy kiváló tréninget tartottak nekik, csak sajnos az emberek általában nehezen veszik rá magukat a gyakorlásra! A nemzetközi online tanfolyamok statisztikai adatai alapján a megvásárolt programokat csak az emberek 3%-a sajátítja el… Ez elég siralmas adat, nemde?

Kérem szánjon 10 percet arra, hogy átfutja a következő, kevesebb, mint 2 A4-es oldalnyi információt, amit összeállítottam a Stresszoldó Tréningről!

 

Az általam felkínált Stresszoldó Tréning egy olyan intenzív tanfolyam, amelyben már az első napi tréningen összesen 21 technikát fogunk közösen begyakorolni:

– 6 különböző jóga légzéstechnikát

– 4 különböző relaxációt: progresszív relaxáció, test-fókuszú, 2 fajta imaginációs

– 6 egyszerű, de nagyon hatékony stresszoldó NLP technikát

– 3 tudatosodási gyakorlatot (+ másik 6 lehetőség ismertetése)

– 1 komplett hatha-jóga (nyújtó/gyúró/paskoló) gyakorlatot amivel reggelente akár 10-15 perc alatt is feltöltheti bárki energiával az egész testét, és így jobban indul a napja

– a gondolatnapló vezetésének begyakorlását (kognitív-módszer)

A legjobb hatékonyság elérése érdekében a két egész napos tréninget egy 3 hónapos, és egy 6 hónapos Mester-Elme Csoportban eltöltött gyakorlás követ.

 

Első egész napos tréning: – Stresszoldás

A. modul: Stresszoldó Technikák: Relaxáció

B. modul: Stresszoldó Technikák: NLP/Tudatosodás/Kognitív

De a tréning igazi hatékonyságát az utána következő 3 hónapos Mester Elme Csoport biztosítja!

 

A. modul: Stresszoldás – Relaxáció – A legfontosabb, egy rövid gyakorlatsor elsajátítása lesz, amelyik 3-5 percnyi Légzés-gyakorlatból, 12-15 perc hatha-jógából, (főleg nyújtás), és 15-30 percnyi relaxációból áll. Ezt minden nap gyakorolhatják (például reggel 5 perc Légzés-gyakorlat + 15 perc Instant-jóga, és legalább ebéd és lefekvés előtt 15 perc relaxáció).

De azért, hogy a kollégák könnyebben összeállíthassák a számukra ideális gyakorlatot, kipróbálunk még 5 másik alternatívát a légzésgyakorlatra és legalább másik 3-t a relaxációra.

Viszont ami még nagyon fontos, mutatok majd olyan egyszerű lazító gyakorlatokat, amelyek 2-3 perc alatt megnyugtatják a nyugtalan elmét (légzés-gyakorlatok, mantra-meditáció). Ezek óriási jelentőséggel bír akkor, ha a kollégák kellő képpen begyakorolják, és munka közben is alkalmazzák, amikor fáradni kezdenek!

Ez a legkevesebb, amit megtehetnek a kollégák a saját Nyugalmuk visszaszerzésének az érdekébe! Ennek hatására enyhül majd a bennük lévő feszültség és visszatér a hatékonyságuk is! De ehhez rendszeresen kell gyakorolniuk! Legalább 3 hónap rendszeres gyakorlásra van szükségük ahhoz, hogy kialakuljon egy új szokás!

Ezért a leghatékonyabban úgy tudják kialakítani a stresszoldó gyakorlataikat, ha a tréning után a csoport tovább folytatja a rendszeres gyakorlást 3 hónapig MesterElme Csoporttal megtámogatva. Heti rendszerességgel találkozunk 2 vagy 3 órára (110 -170 percre), ahol mindenki beszámol az elmúlt heti fejlődéséről, közösen gyakorolunk, meghatározzuk a jövő heti feladatokat, és a hét-közben felmerült kérdéseiket tisztázzuk. Ezzel ellenőrizhető, motiválható és fenntartható a rendszeres gyakorlásuk addig, amíg ki nem alakul az ezzel kapcsolatos napi rutinjuk.

 

B. modul: Stresszoldás – Tudatosodás – Gyakorolunk olyan egyszerű – de ugyanakkor hihetetlenül hatékony – NLP technikákat, amivel könnyen meg tudnak majd szabadulni a felgyűlt feszültségtől. Sőt azt is megmutatom nekik, hogy hosszú távon hogyan szabadulhatnak meg a stressz negatív hatásaitól. Bemutatom nekik a Kognitív-módszerben használt Gondolatnapló alkalmazását is. Majd felvázolom nekik, hogy a Tudatosodást hogyan tudják a legegyszerűbben beépíteni a saját életükbe. Már a tréningnek ebben a részben is lesz alkalmuk gyakorolni, de a legfontosabb Nézőpontváltás már itt be fog náluk következni!

A fenti felosztás az online-tréningre vonatkozik (amit az Önök kollégái is mind megkapnak, hogy könnyebben menjen majd a hét közbeni gyakorlás).

Az élő tréningben a nagyobb hatékonyság érdekében összekeverem a két modult. Reggel 9-től 11-ig egy rövid bevezető és relaxáció után a Kognitív-módszer alapjaival, és a Gondolatnaplóval kezdem, mert ez igényli a legnagyobb odafigyelést. Egy negyedórás szünet után, 13-ig felvázolom a Tudatosodást, és a 10-15 perces jóga-gyakorlattal zárom a délelőttöt. Időközben, amikor fárad a csoport, kipróbáljuk a rövid elme-lazító gyakorlatokat. Minden szünet után más relaxáció formával kezdem majd az előadást.

Az 1 órás ebédszünet után, 16-ig vesszük az NLP stresszoldó technikáit, és a légzésgyakorlatokat, majd miután újra átismételtük a nap gyakorlatait, a rövid 10-15 perces jógagyakorlattal, zárjuk a napot 18 órakor. Minden szünet előtt válaszolok a közben felmerült kérdésekre.

További részletek az Stresszoldó Tréninggel kapcsolatban.

 

Kis, 10-15 fős csoportokat indítok a jelentkezés sorrendjében.

Tréning ára: 10 fő alatt 200.000.- Ft. fölötte +20.000.- Ft.-/fő 

ONLINE TRÉNING
Fizetési mód: előre – átutalással
Időbeosztás: 9,00 – 18,00
délben 1 óra ebédszünet, de. és du. egy db. 15 perces szünet

ONLINE MesterElme Csoport ára (heti 1 alkalom): 2(3) órás, 10 fő alatt 50.000.- Ft (60.000.-), fölötte + 5.000.- Ft.(6.000.-)/fő

Ha felkeltettem az érdeklődését, akkor kérem keressen meg, hogy személyesen megbeszélhessük a részleteket. Természetesen igény szerint testre is szabhatom Önöknek a TÉR bármelyik tréningét, de a hatékonyság érdekében a min. 3 hónapos MesterElme Csoportos heti találkozókat elengedhetetlennek tartom!

Érdeklődni lehet az: eletpotimalizalas@gmail.com emailcímen, vagy a Facebook oldalon.

 

Második egész napos tréning: – Integrál-Kontempláció (Mindfulness+)

Stresszoldó Tréning C. modulja: Integrál Kontempláció – egy hatékonyabb Mindfulness fajta

De a tréning igazi hatékonyságát csak az utána következő +6 hónapos Mester Elme Csoport biztosíthatja!

A másik szintén nagyon hatékony módja a Tudatosodásnak, egy Imaginációs gyakorlat keretében megvizsgálni a különböző érzelmeket, gondolatokat, eseményeket, de nem belső átéléssel, hanem már egy külső szemlélőként figyelve meg az eseményeket, vagy a benned zajló érzelmeket, gondolatokat… Az utóbbi időben ez a technika Mindfulness néven terjedt el szélesebb körben – Jon Kabat-Zinn „fejlesztette” ki a buddhista hagyományokból, a Vipasszána meditáció alapján – de itt a bevezető, ellazító gyakorlatok elég rövidek és felületesek, így csekély tudattágulás jelenik meg, jellemzően az NLP-ben (Neuro-Lingvisztikus-Programozás) és az Agykontrollnál használt Alfa szintet éri csak el…

Amit mi gyakorlunk, azt mesterem, Dr. Daubner Béla Integrál Meditációnak nevezi – átvéve a wilberi elnevezést. De a jóga több ezer éves hagyományaira építi.

Annak idején a Yáma-Nijáma ajánlásait (Nemártás, Igazmondás, Nemlopás, Nemsóvárgás, Nemragaszkodás, Tisztaság, Elfogadás/Elégedettség, Tapasz/Kitartás/ Fegyelmezettség/Szorgalom, Önismeret, Istennek való Önátadás) gyakorolták mély kontemplációban – már évezredekkel a modern pszichológia megszületése előtt, a jogik ezzel csiszolták a személyiségüket!

Leginkább abban különbözik a méltán népszerű Mindfullness-től, és a wilberi Integrál-meditációtól, hogy mi az elején egy  jóga-nidrában használt relaxációval sokkal jobban kitágítjuk a tudatunkat, mint általában a Mindfulness-ben ezt teszik… Ez azért nagyon fontos, mert így a tudatalatti mélyebb rétegeivel tudunk dolgozni, és az intuíció is jobban működik ezen a szinten.

A megfelelő Tudat-módosult állapot elérése a Mindfulness-ben és a wilberi Integrál-meditációban is erősen ködösített (csak leülsz, és elengeded a gondolataidat), pedig ez előtte komoly és rendszeres gyakorlást igényel! Persze minden ember más sebességgel tudja megtanulni, de a hatékony relaxációt nem árt előtte elsajátítani! Ezért ajánlom a 6 hónapos Mester-Elme Csoport-ot, mert szerintem legalább 3-4 hét kellene a kedves kollégáknak csak az induláshoz szükséges a megfelelő relaxáció megtanulására…

A jóga tradícióban ahhoz, hogy valaki elérje a Meditációhoz, vagy Kontemplációhoz szükséges tudat-állapot tágulást, ahhoz először felveszi a megfelelő testhelyzetet, majd a légzésére figyel, (ehhez nemárt begyakorolni a rekesz-izom-légzést) vagy el lazítja a testét. Minél jobban ellazul a teste és az elméje, annál kevesebb gondolat jelenik meg a tudatában, és annál kevésbé zavarja a külvilág zaja. Amikor ez is megtörtént, csak akkor érdemes a légzésről, vagy a testlazításról a figyelmet átirányítani a kontempláció vagy később a meditáció tárgyára… Ez a folyamat kezdetben még koncentrációt igényel, – amíg a külső és belső zajok zavaró hatása meg nem szűnik – utána már a Tudat egyhegyűvé válik, természetes módon benne marad és szabadon áramlik a Kontemplációban vagy Meditációban…

Tehát a meditatív, vagy kontemplatív állapot elérése nem annyira egyszerű, és könnyű, mint amennyire azt a Mindfulness, vagy a wilberi Integrál-meditáció tanítói hirdetik…

Mi azért használunk jóga-nidra relaxációt, mert azt általában savászanában (fekvő helyzet, “hullapóz”) gyakoroljuk, és ebben sokkal hamarabb el lehet lazulni, mint ülve, hiszen nem kell éveket azzal tölteni, hogy begyakoroljuk a megfelelő testtartást!

A másik sajátosságunk (ezért is integrál), hogy a 6 hónapos MECs-ben mi a wilberi Felnövés alsó 6 szintjét (Archaikus, Mágikus, Mágikus-Mitikus, Szabály-Szerep, Racionális, Plurális), vesszük végig… Minden témában 2-3 hétig rendszeresen gyakorolnak majd otthon a kollégák!

További részletek az Integrál-Kontemplációs Tréninggel kapcsolatban.

Kis, 10-15 fős csoportokat indítok a jelentkezés sorrendjében.

Tréning ára: 10 fő alatt 200.000.- Ft. fölötte +20.000.- Ft.-/fő 

ONLINE TRÉNING
Fizetési mód: előre – átutalással

Időbeosztás: 9,00 – 18,00
délben 1 óra ebédszünet, de. és du. egy db. 15 perces szünet

ONLINE MesterElme Csoport ára (heti 1 alkalom): 2(3) órás, 10 fő alatt 50.000.- Ft (60.000.-), fölötte + 5.000.- Ft.(6.000.-)/fő

Ha felkeltettem az érdeklődését, akkor kérem keressen meg, hogy személyesen megbeszélhessük a részleteket. Természetesen igény szerint testre is szabhatom Önöknek a TÉR bármelyik tréningét, de a hatékonyság érdekében a min. 3 hónapos MesterElme Csoportos heti találkozókat elengedhetetlennek tartom!

Érdeklődni lehet az: szabolcs@eletpotimalizalas.hu emailcímen, vagy a Facebook oldalon.

 

Mivel én is utálom a spam-eket, ezért ígérem, hogy az Önök emailcímét nem adom át harmadik személynek, és én se zaklatom Önöket fölösleges Hírlevéllel vagy Reklámlevelekkel. A Tréning előtt maximum 3 emlékeztető emailt fognak kapni: 2 héttel, 5 nappal, majd 2 nappal előtte.