Mire van szükséged a változáshoz?

EGY HATÉKONYABB, TELJESEBB ÉS HARMÓNIKUSABB ÉLETÉRT

Három dolog elengedhetetlen ahhoz, hogy megváltoztasd az életedet:

 • Mindenek előtt AKARNOD kell! Eleged kell legyen a Szenvedésből és Elégedetlen kell legyél az eddigi életeddel ahhoz, hogy felmerüljön benned az igény arra, hogy változtass rajta!
 • HAJLANDÓ kell lenned arra, hogy MEGFIZESD AZ ÁRÁT! Leggyakrabban nem is a pénzbeli ára a legnagyobb, amit ilyenkor fizetsz, hanem el kell engedned az eddigi kényelmes átlagéletet! Ki kell mozdulj a Komfort-Zónádból! Át kell alakítsd a már eddig is túlzsúfolt időbeosztásodat! És ami a legnagyobb kihívás az Egód számára: változnod kell! Hajlandó kell lenned megváltoztatni az eddigi Szokásaidat és Hiedelmeidet! Ehhez viszont igazán komoly Motivációra van szükséged!

Ehhez nyújthat neked segítséget az INGYENes Inspiráció tréningem!

 • KITARTÓAN VÉGIG KELL CSINÁLNOD! KERÜLJÖN? AMIBE KERÜL! Sok ellenállást kell leküzdj majd úgy magadban, mint a környezetedben! Lesz olyan pillanat, amikor majd minden kilátástalannak tűnik, mintha minden összeesküdött volna ellened! De akkor is folytatnod kell!

Az átlagemberek életét élni olyan, mintha a gyümölcsösben minden gyümölcsmag, teljesen függetlenül a fajtájától (mindegy, hogy szilvamag, körtemag, cseresznyemag, barackmag) arra lenne nevelve, hogy jó almafa váljék belőle… De te is tudod, hogy a szilvamagból szilvafa lesz, a barackmagból, pedig barackfa! Nem is próbálnak meg almafaként viselkedni és almákat teremni, mert az képtelenség! Ugye? Ez a természet rendje!<

De mi emberek ugyanakkor elhisszük azt, hogy ügyvédként, sebészként, mérnökként, vagy akár marketingesként jól lehet keresni, ráadásul egy stabil és biztos megélhetést jelent, ezért ha mi le is maradtunk már erről, de a gyermekünknek biztosan az lesz a legmegfelelőbb pálya! Én jobban tudom azt, hogy mi a jó neki! Mit számít, ha szegény gyermek elájul a vér látványától? Na jó, egye fene, akkor legyen marketinges… Mit számít, ha kiválóan rajzol, és imád festegetni, vagy gyurmázni! Művészetből nem lehet manapság megélni! Szállj le fiam végre a fellegekből!

Miért ne erőltetnénk rá a barackmagra, hogy almafaként nőjön fel? Az egy dolog, hogy ráerőltetjük… Hát persze, mert mi sokkal jobban el tudjuk dönteni azt, hogy mi a jó neki… De vajon barackfaként fog-e valaha almát teremni? És boldog lesz-e valaha?

Te vajon boldog vagy? Tényleg?

Viszont ahogy telnek az évek, lassan mi is elhisszük azt, hogy almafák vagyunk… Idővel teljesen beletörődünk… Viszont csodálkozunk azon, hogy terméketlenné váltunk, hiszen képtelenek vagyunk almát teremni… S mivel azt tanultuk, hogy csak almát lehet teremni, mást eszünkbe sem jut teremni… Pedig csak el kellene engednünk a Nagy Akarást…

Milyen egyszerű lenne barackfaként barackot teremni… Hiszen az lenne a természetes… De mi inkább vállaljuk azt, hogy meddők maradunk, mert arra neveltek bennünket, hogy almát kell… Beletörődünk abba, hogy milyen hitvány almafák vagyunk, és hogy kész csőd az életünk, mert nekünk soha sem sikerül almát teremni…

Barackmagként semmi sincs benned, ami ahhoz kell, hogy almafa legyél és almát teremj! De minden megvan benned, hogy igazán egészséges és jól termő barackfává cseperedj fel!

Semmilyen külső Tudásra nincs ehhez szükséges! Minden képességed adott! Csak egy kis útmutatásra van szükséged ahhoz, hogy megtaláld magadban! Ebben szívesen segítek neked!

Mi a Szenvedés?

A Szenvedést én úgy határoznám meg, hogy az általunk megtapasztalt csalódások, félelemek és fájdalmak következménye. Minél kevésbé fogadom el egy múltbeli dolog megtörténését, minél jobban félek egy jövőbeli esemény bekövetkeztétől, annál jobban szenvedek…

Ha nem teljesülnek az elvárásaim, és a vágyaim, amikhez annyira ragaszkodom, akkor következik be a csalódás. Ez a ragaszkodásból fakadó csalódás is legalább annyi szenvedést tud okozni, mint a félelmek és a fájdalmak…

A Szenvedésnek az egyedüli haszna az életünkben az, hogy amikor már elviselhetetlenné válik, akkor kibillent minket és a Változás, a Fejlődés felé menekülünk előle! Úgy is felfoghatjuk, mint egy szükséges Rosszat az életünkben!

Akik jól bírják a fájdalmat, tehát magas a fájdalomküszöbük, azok sokat képesek szenvedni, amíg rá nem veszik végre magukat a Változásra! Sajnos én is ide tartoztam… Akiknek viszont alacsony a fájdalomküszöbük, tehát nem bírják a fájdalmat elviselni, azok sokkal hamarabb képesek rávenni magukat a Változásra…

De szerintem nem kellene feltétlenül megvárni azt, hogy elviselhetetlenné váljon a Szenvedés, hogy bekövetkezzen a teljes Összeomlás, vagy Kiégés… Mert onnan, azokból a mélységekből sokkal nehezebb talpra állni… Előtte is meg lehetne hozni azt a Döntést, hogy inkább nem várom meg a legrosszabb bekövetkeztét, hanem igen, hajlandó vagyok most megVáltozni!

Mert ha jól belegondolok, akkor egy teljesen fölösleges dologgá válhat abban az esetben, amikor hajlandó vagyok Önszántamból a Fejlődés útjára lépni.

Ha már sokkal reálisabban látom a környezetemet. Ha lerendezem a múltamat, és nem rágódok többet rajta, mert ami már elmúlt, azon nem tudok változtatni. Csak a hozzá való viszonyulásomon tudok változtatni! Ha megtervezem a jövőmet, felkészülök a váratlan eseményekre, és van elég önértékelésem, akkor már nincs amitől féljek…

Ha ez a Változás megtörténik bennem, és az állandó Fejlődés útjára lépek, akkor már sokkal kevesebb félelemmel és fájdalommal kell szembesüljek, tehát az életem sokkal kevesebb szenvedéssel jár!>

Csak rajtad múlik, hogy Szenvedve Szenvedsz, vagy Szenvedve Fejlődsz!” Dr. Daubner Béla

Kell annyit szenvedni?

Ha viszont pusztán csak túl kényelmes vagy még ahhoz, hogy változtass az átlagos életeden, akkor ez majd akkor jusson eszedbe, amikor az Élet, vagy a Sorsod rákényszerít a Változásra! Kirántja a lábad alól a szőnyeget, és kimozdít a Komfort-Zónádból! Lehet, hogy nem kellene megvárni a teljes összeomlást ahhoz, hogy a változás útjára lépj… Érdemes lenne megfontolnod ezt a figyelmeztetésemet, mert sajnos még saját példával is tudom ezt neked bizonyítani…

Ha nem vagy hajlandó önszántadból változni, a Sors, majd előbb-utóbb rávesz arra, hogy kimozdulj a Komfort-Zónádból! Csak az nem mindegy, hogy milyen árat fizetsz ezért!

Mert az biztos, hogy amikor már minden egyéb lehetőséged elfogyott, akkor majd nem marad más mint elengedni a ragaszkodást és az irányításért való küzdelmet!

Viszont akkor majd megtörténik a csoda a te életedben is!

Nem kell feltétlenül annyit szenvedni a Fejlődéshez! A szenvedést leginkább az ellenállásunk okozza! A megtörtént események El Nem Fogadása, és a Ragaszkodás!

Sokkal kevesebb szenvedéssel jár az, ha a SzemélyiségFejlődés útjára lépsz. Ha elfogadod azt, hogy minden ami történik az életedben – legyen az bármilyen fájdalmas – annak egyetlen célja van, a te Fejlődésed, és a te Növekedésed érdekében, ez volt a lehető legjobb, ami éppen akkor történhetett!

Miért ilyen nehéz megszabadulni a Szenvedéstől?

Először érdemes rápillantani arra, hogy mi okozza számunkra a legtöbb Fájdalmat és Szenvedést az életben:

 1. Hát néhányunknak a legtöbb Fájdalmat és Szenvedést eddig az okozta, hogy Nem Fogadtuk El azt, ami már megtörtént! Pedig ami megtörtént, az megtörtént, változtatni azon már nem tudunk! Csak az emlékhez fűződő Érzelmeinket, Hozzáállásunkat tudjuk megváltoztatni! És ezt is kell! Ehelyett, viszont mi folyamatosan Szenvedünk az Áldozat szerepben, azáltal, hogy másokat Hibáztatunk azért, ami velünk történt. Dühösek vagyunk és haragszunk rájuk emiatt!

 2. Másoknak a legtöbb fájdalommal a jövőbeni események bekövetkeztétől való Félelem, Aggódás, Szorongás és Rettegés okozza! Teljesen mindegy, hogy mennyire valós a félelem, az eredménye pusztító!

 3. De a nagyon Akarás, és a túlzott Elvárások keltette Elégedetlenség is rengeteg Fájdalmat, Ellenállást és Szenvedést okoznak bennünk azokkal a dolgokkal szemben, amik éppen most történnek velünk! A nagyon Akarás mögött a Mohó Vágy rejtőzik, ami szintén rengeteg Szenvedést okoz számunkra… Milyen érdekes, hogy a magyar nyelvben mekkora hasonlóság van a Szenvedély és a Szenvedés szavaink között! Sajnos minél több a Szenvedély, idővel annyival több Szenvedést okoz… Mert valójában, a Ragaszkodás az ami a nagyon Akarás és a Mohó Vágy mögött lapul meg. Ez táplálja kiapadhatatlanul az Elvárásokat, majd az Elégedetlenséget és a Csalódást, ami akkor bukkan fel, ha nem teljesülnek be azok a vágyaink és elvárásaink, amikhez annyira ragaszkodunk…

Az évtizedek alatt bennünk felgyűlt Feszültség hatására olyanokká váltunk, mint egy kukta, amelyikben negatív érzelmi túlnyomás uralkodik, és bármelyik pillanatban kész felrobbanni! Ha valaki olyant tesz, vagy mond a környezetünkben, amivel megnyomja a biztonsági szelepünket, akkor kirobban belőlünk és rázúdítjuk az egészet… Pedig nem is Ő tehet az egészről… Neki csak az volt a bűne, hogy ő volt az utolsó csepp a pohárban…

De ez az állandó belső Feszültség tesz minket még érzékenyebbé a Stressz hatásaira! Pld. minél többet csalódtunk a múltban, minél több bánatot és haragot cipelünk magunkkal, annál jobban félünk a jövőtől! Attól, hogy megint csalódunk, hogy megint csak fájdalmat okoznak nekünk! Annál feszültebbé, stresszesebbé és érzékenyebbé válunk…

Ezért fontos az, hogy ne csak a stressz tüneteit kezeljük, pld. relaxációs gyakorlatokkal, hanem a mögötte meghúzódó belső feszültséget is. Ez elengedhetetlen a tartós nyugalom eléréséhez.

 

Mi a Stressz?

A Stressz egy olyan természetes felfokozott készenléti állapota a fizikai testünknek ami a túlélésünket szolgálja! Eredeti funkciója az, hogy szükség esetén teljes erőbedobással tudjunk reagálni a veszélyesnek nyilvánított környezeti tényezőkre. Beindul a mellékvesébe a fokozott hormontermelés. Fokozódik a szívműködés, ezzel megnő a vérnyomás, és az izmok vérellátása. A probléma abból keletkezik, hogy a modern kori környezetünkben túl sok, és túl intenzív impulzus ér bennünket, állandó készenlétbe tartva a szervezetünket, és ettől túlpörög, majd előbb-utóbb de kimerül!

A túlzott stressz fizikai tünetei:

 • alacsony energiaszint, fáradékonyság
 • gyengülő immunrendszer, pld. gyakori megfázások, betegségek
 • fejfájás
 • emésztési zavarok, pszichoszomatikus betegségek
 • feszült izomzat, fájdalmak>
 • mellkasi fájdalmak, magas vérnyomás
 • álmatlanság
 • idegrángás, topogás, ideges mozgások
 • hajhullás
 • csökkenő szexualitás, impotencia
 • mellékvese károsodás

A túlzott stressz mentális tünetei:

 • száguldó gondolatok, koncentrálási nehézség
 • új információk megtanulásának a nehézsége
 • feledékenység, zavarodottság, döntésképtelenség
 • szervezetlenség, szétszórtság, túlterhelt
 • a pontosság és a külalak elhanyagolása
 • a racionális gondolkozást felváltja a hüllőagy egyszerű működése: „küzdj vagy menekülj”
 • szélsőséges esetben akár öngyilkossági gondolatok

A túlzott stressz érzelmi tünetei:

 • idegesség, frusztráció, irritáció, apróságok túlreagálása (hiper-érzékenység)
 • szorongás, pánik
 • magány, depresszió, szomorúság
 • csökkent önértékelés, és önbizalom

ha kíváncsi vagy arra, hogy mi az általam elkövetett 3 legnagyobb hiba a stresszel és a szenvedéssel kapcsolatban, akkor kattints ide: (bővebben)

 

MIÉRT? Inspiráció

Meg kell találnod annak az okát, hogy MIÉRT tanulj és fejlődj, hogy MIÉRT lépj ki a Komfort Zónádból, és végre cselekedj! Ezért kell már az elején letisztáznod magadban azt, hogy Miért éri meg neked időt és energiát fektetned a saját személyiséged fejlesztésében, miközben a barátaid és barátnőid buliznak, plázáznak, vagy éppen focit néznek…

Elég erős Inspirációval kell rendelkezned ahhoz, hogy kimozdulj a Komfort Zónádból és elkezdj Fejlődni… Utána már sokkal kevesebb energiára lesz szükséged fenntartani a Lendületet!

Ha eleged van a sok Szenvedésből, és úgy gondolod, hogy a csökkentése érdekében inkább a Fejlődés útjára lépnél, vagy ha már ott jársz egy ideje, akkor most inkább turbo fokozatra kapcsolnál, de sajnos nincs időd, nincs pénzed (vagy éppenséggel kedved) rá, mert túl elfoglalt vagy, túl sok a munkád, még túl fiatal, vagy már túl öreg vagy ehhez, sok a gyerek, stb. – akkor most állj meg egy pillanatra, és gondold végig azt, hogy vajon ezek nem csak egyszerű Kifogások, amelyek a pesszimista nézőpontból szemlélve komolyak és megalapozottak, de optimista szempontból pont olyan komoly és megalapozott OKát jelentik annak, hogy belevágj!

Ugyanazokat a Kifogásokat használhatod arra, hogy ne kezd el az Önfejlesztést, hanem továbbra is maradj a”nem annyira jó, de legalább ismerem, és már megszoktam” Komfort-Zónádon belül, de arra is, hogy végre vedd a bátorságot arra, hogy kilépj onnan az ismeretlenbe és felvállald az Önismeret és a Fejlődéssel járó összes kellemetlenséget – mert még mindig jóval kevesebb szenvedést okoznak, mintha beleragadnál a Komfort-Zónádba…

 

Mire van szükséged ehhez a Döntéshez?

Hát lehet, hogy az INGYENes Miért? Inspirációs online-tréning segít ebben! Ezért raktam össze! Ha mégse, akkor jelentkezz egy erről szóló egész napos Tréningre, ahol lépésről lépésre segítek neked megtalálni a legfontosabb Miértjeidet – amiért majd örömmel fogsz kiugrani minden reggel az ágyból, és egész nap aktívan fogsz értük tevékenykedni!

 

Jelentkezni lehet az: eletpotimalizalas@gmail.com emailcímen, vagy a Facebook oldalon.

Mivel én is utálom a spam-eket, ezért ígérem, hogy emailcímedet nem adom át harmadik személynek, és én se zaklatlak fölösleges Hírlevéllel vagy Reklámlevelekkel. 

Ha érdekel, akkor a Tréningek előtt maximum 3 emlékeztető emailt fogsz kapni: 2 héttel, 5 nappal, majd 2 nappal előtte.