Ki vagyok Én?

EGY HATÉKONYABB, TELJESEBB ÉS HARMÓNIKUSABB ÉLETÉRT

Ölvedi Szabolcs vagyok, életoptimalizáló tréner, és azt tekintem élethivatásomnak, hogy segítsek másoknak, egy sokkal hatékonyabb, teljesebb, és harmonikusabb élet kialakításában!

Mindig fontos volt számomra az önismeret és a személyiségem fejlődése.

1990-től több mint 2000 szakkönyvet olvastam, többszáz hanganyagot hallgattam meg, és több tucatnyi tanfolyamot végeztem el! Nagyon sokat tanultam Tony Robbins, Jack Canfield, Brian Tracy, Dr. Wayne Dyer, Eric Berne, Werner Ablas, Don Miguel Ruiz, Eckhart Tolle, Brendon Burchard, Iordache Bota, Derek Rydall, Beck, Ken Wilber, Daniel Siegel, Mooji, Szvámi Ráma, stb. könyveiből, videóiból, és hanganyagaiból.

Legkiemelkedőbb trénereim Steve G. Jones (22 könyvet írt, egy időben Hollywood egyik legismertebb hipno-terapeutája volt) és Dr. Joe Rubino (nemzetközileg elismert önbizalom fejlesztő szakértő – 11 szakkönyv szerzője) voltak, most pedig a mesterem Dr. Daubner Béla, pszichiáter, integratív-pszichoterapeuta, és himalája-tradíció jóga oktató.

Évtizedeken keresztül azzal küszködtem, – sőt, bizonyos fokig a mai napig – hogy alig működött valami abból számomra, amit az önfejlesztő könyvekben olvastam a sikerről és a boldogságról… Másoknak sokkal könnyebben sikerült megváltoztatni az addigi életüket, de nekem sehogy nem akart sikerülni… én csak szenvedtem és keservesen erőlködtem… Rá kellett arra jöjjek, hogy nem elég fejleszteni a személyiségemet, hanem bizony meg kell tisztítanom az Árnyék-személyiségemet is, ami erősen akadályozott a Fejlődésben…

Az első több mint 2 évtizedben csak a saját Fejlődésemmel voltam elfoglalva, utána fogalmazódott meg bennem szépen, lassan, fokozatosan az, hogy ha már ekkora Tudást, és Bölcsességet halmoztam fel, akkor miért ne osztanám meg másokkal is. Hiszen ez a legszebb hivatás az életben! Segíteni másoknak Fejlődni! Miután beteljesítettem a gyermekkori álmomat és fantasztikus filmek számára készíthettem kellékeket és maszkokat, lassan kiábrándultam a filmes szakmából…

A legfontosabb tanfolyamaim:
– Agykontroll alap és Ultra – Budapest, Domján Lászlónál
– Certified Coach and Mastercoach for Lifeoptimalization – The center of personal reinvention – Dr. Joe Rubino
– Certified Master Lifecoach – American Union of NLP – Dr. Steve G. Jones
– Certified Law Of Attraction Basic Practitioner – Dr. Steve G. Jones és dr. Joe Vitale
– Certified NLP Master Practitioner – American Union of NLP – Dr. Steve G. Jones
– Certified Public Speaker – American Union of NLP – Dr. Steve G. Jones
– Tradicionális Usui Reiki – első és második szintű tanfolyam – Novák Lajos reiki mester és független reiki tanító
– Thought Leader Blueprint, Confidence Code, Commitment Code – Derek Rydall
– Turning your Talent into Income – Eben Pagan
– Having it All – Neurogym – John Assaraf
– Jay Fiset – Mastermind Essentials
– Kommunikációs Konzulens – Dr. Daubner Béla
– Emberlét, és pszichopatológia – Dr. Daubner Béla
– Kognitív módszer, és asszertív kommunikáció – Dr. Daubner Béla és Roza Zs. Ráchel
– Pszichodráma Önismereti csoport – Dr. Daubner Béla és Roza Zs. Ráchel
– Himalája jóga tradícióban 450 órás jóga tanár képzés – Dr. Daubner Béla

A fontosabb bizonyítványokat megtekintheted a Facebook oldalamon a fotók között, a Végzettségeim és Mestereim nevű albumban.

Rendszeresen járok Dr. Daubner Bélához jógázni, Integrál csoportba, Mindfullness és Jóga-nidra tanfolyamokra. Nemsokára befejezem Dr. Steve G. Jones-nál az NLP tréneri, és a Haladó Public Speaker tanfolyamot is.

2020 szeptemberében elkezdtem a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem pszichológia alapképzés távoktató-szakát! 2022 nyarán sikerrel végeztem el a második évet!

 

Tagja vagyok a következő szervezeteknek:
– American Union of NLP-nek, www.aunlp.org/practitioners.htm Hungary
– és a Magyar Coachok Egyesületének www.magyarcoachegyesulet.hu – megtalálsz a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségnek regiszterében.

 

Természetesen a gyakori testmozgás is nagyon fontos volt számomra, első sorban stressz-oldásra használtam már tini koromtól. 8 éves koromtól kosaraztam, majd 16-tól judóztam verseny szerűen, de soha nem éreztem késztetést mások legyőzésére. A judó versenyeken is csak addig vettem részt, amíg nem voltam teljesen ura önmagamnak a tatamin. 1990-től pedig kisebb-nagyobb (kb. 3-4 x max.1év) kihagyásokkal de vagy 25 évet aikidóztam.

Elsődleges célom a lágyság: a technikák a lehető leghatékonyabb végrehajtása a lehető legkevesebb erőkifejtéssel, és az aikidó alapelveinek alkalmazása a mindennapi életben.

Most ideiglenes abbahagytam és jógázok, mert ez most jobban szolgálja a személyiségem fejlődését! Már évek óta Dr. Daubner Bélánál gyakorlom heti 2 alkalommal a himalája jóga tradíciót – otthon pedig reggelente 45 perc mantrameditáció, 15 perc légzés, valamint fél óra fizikai bemelegítést – hatha jóga – in, ízület és nyirok gyakorlatot – végzek.

A legnagyobb gyerekkori álmaimat akkor tudtam megvalósítani, amikor

    • 2007-ben a Hellboy 2 itthoni forgatására kerültem kellékkészítő szobrászként, (az aukciósházhoz szobrokat, és kaszkadőr-fegyvereket is készíthettem) majd utána, amikor
    • 2013-ban a Herkulesben lehetőségem volt többek között Dwayne Johnson sebeit és forradásait készíteni, valamint a kiemelt „bessie” kaszkadőrökre egész testes kígyótetoválását rakhattam fel! Tehát már végre maszkosként is részt vehettem a filmgyártásban, és rengeteget tanulhattam az angol maszkmesterektől!
    • hatalmas élmény volt számomra a Hellboy 2 forgatásán megismerkedni és néha követni az amerikai maszkmesterek munkáját és elbeszélgetni Ron Pearlman-nel, aki egy rendkívül szerény, és fantasztikus ember…

De lassan rá kellett jöjjek arra, hogy hiába imádok filmes maszkokat, prosztetikákat és kellékeket készíteni, valójában nem ez az élet-hivatásom!

Az én élet-hivatásom:
Életoptimalizáló trénerként segíteni másoknak, egy sokkal hatékonyabb, teljesebb, és harmonikusabb élet kialakításában!

  • Trénerként segítem mások személyiségének a kibontakozását a saját lelki fejlődésemben szerzett tapasztalatokkal.
  • Azoknak, akik mögöttem haladnak ezen az úton, de nem akarják azt a több ezer könyvet elolvasni, azt a több tucatnyi tanfolyamot elvégezni és azt a számtalan hibát elkövetni, mint én az elmúlt 30 évben tettem!
  • Azoknak, akik éppen most égtek ki, most omlott össze az életük, de nem akarnak 2-3 évet küszködni a talpra állással! – A saját bőrömön kellett rájöjjek arra, hogy egyedül nehéz és sokáig tart! Minden hibát elkövettem, amit csak lehetett, sőt, még annál is többet! Éppen ezért nagyon sokáig tekintettem magamra igazi lúzerként…
  • Na ettől szeretném megkímélni a lehető legtöbb embertársamat! Segíteni akarok nekik, hogy a lehető legkevesebb lelki fájdalommal járó, lehető leggyorsabb személyiségbeli és spirituális változáson menjenek át egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet felé!

Jelentkezni lehet a: szabolcs@eletpotimalizalas.hu emailcímen, vagy a Facebook oldalon.

Mivel én is utálom a spam-eket, ezért ígérem, hogy emailcímedet nem adom át harmadik személynek, és én se zaklatlak fölösleges Hírlevéllel vagy Reklámlevelekkel.

Ha érdekel, akkor a Tréningek előtt maximum 3 emlékeztető emailt fogsz kapni: 2 héttel, 5 nappal, majd 2 nappal előtte.