ÉLETOPTIMALIZÁLÁS

SEGÍTEK NEKED EGY SOKKAL HATÉKONYABB, TELJESEBB ÉS HARMÓNIKUSABB ÉLET KIALAKÍTÁSÁBAN

VÁLSÁGBAN LÉVŐKNEK

– hatékonyan kezelni a STRESSZ-helyzeteket
– meditálni és kontemplálni
– hatékony probléma-kezelést
– szemlélet-váltást (pld. Probléma vs. Feladat)
– átírni a kellemetlen és gátló szokásokat és a régi, elavult hiedelmeket
– ÖNBIZALOM erősítésben
– TUDATOSAN megélni a JELEN pillanatot
– harmonizálni az életed különböző területeit
– megtalálni és megvalósítani az élet-céljaidat
– spirituális válság esetén filozófiai hátteret
– Inspirációt találni ahhoz, hogy a Lelkesedés adjon erőt neked felállni, és új életet kezdeni!

CÉGEKNEK

Az alkalmazottak munkahelyi hatékonyságát növelő Tréningek és MesterElme Csoportok:

– STRESSZOLDÓ tréning és MECs
– Integrál Kontempláció (Mindfulness+)
– Önbizalom-erősítő Tréning+MECs
– Kreativitást növelő Tréning+MECs
– Asszertivitás – Hatékony Kommunikációt Növelő Tréning+MECs

PÁLYAKEZDŐKNEK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK

– megtalálni azt, amiben a legjobb vagy, és amit a legjobban szeretsz, az ideális szakmát
– felfedezni élet-hivatásodat
– kibontakoztatni KREATIVITÁSodat
– szemlélet-váltás (pld. Probléma vs. Feladat)
– átírni a kellemetlen és gátló szokásokat, a régi és elavult hiedelmeidet
– ÖNBIZALOM-erősítéssel
– TUDATOSan megélni a JELEN pillanatot

Ehhez jobban MEGISMERNI Önmagadat, felfedezni és kibontakoztatni a TEHETSÉGEdet!

Mielőtt tovább böngésznéd az oldalamat, arra kérlek, hogy gonold csak át az alábbi 3 dolgot:

Mit is tanítottak neked az iskolában?

– a lexikális tudás magolásán kívül (egy amerikai felmérés alapján az egyetemisták a nyár alatt elfelejtették a vizsgaanyag 72%-át, Ebbinghaus kutatása szerint viszont – már az első óra után 56% a felejtés mértéke, de 9 óra után még +8%m 2 nap múlva még +6% és 1 hónap után már összesen 77%-os a felejtés)
-az egész oktatási rendszer nagyon egysíkú, mert csak az IQ-teszteken mért nyelvi és matematikai intelligenciát fejleszti, az összes többit pedig általában mellőzi (lásd Gardner többszörös intelligenciaelméletét – verbális, matematikai, zenei, téri-vizuális, testi-kinetikus, intraperszonális, interperszonális, környezettudatos, egzisztenciális-spirituális) és azok a diákok, akiknek ezek gyengébben fejlettek, azok hiába erősebbek más intelligenciákban, akkor is megbélyegzik őket, és hátrányosan megkülönböztetik őket – igyekeznek egy általános sablont (átlag-ember) ráhúzni minden gyerekre úgy, hogy senki sem egyforma (még az egyperéjű ikrek is különböznek valamiben)
– a jelenlegi oktatási rendszerben a KARRIERre fektetik a hangsúlyt és elfelejtik, hogy az életünknek számos, hasonlóan fontos eleme van még (pld. Kapcsolatok, Szerelem, Család, Egészség, Testmozgás, Spiritualitás, stb.) amelyek közül egyik sem fontosabb, mint a másik, hanem kiegészítik, és kölcsönösen támogatják egymást!
Mert pld. ha megromlik az Egészséged, vagy a Kapcsolatod a Szerelmeddel, vagy a Családoddal, akkor az bizony erősen kihat a munkahelyi teljesítményedre, ráadásul növeli a rossz Döntések lehetőségét, mert romlik a Koncentráló képességed (folyamatosan csak a családi vitára gondolsz), ezzel bizony befolyásolja a Karrieredet…


Mit nem tanítottak neked az iskolában?

– pedig sokkal fontosabb lett volna az életben való boldoguláshoz, mint a lexikális tudás

– itt olyanokra gondolok, mint pld. :                                                                                           
– megtanulni hatékonyan tanulni, vagy
– megtalálni és tovább fejleszteni a tehetséged
– a Gardner féle többszörösintelligenciák párhúzamos fejlesztése
– ezeken belül is nagy hangsúlyt fektetni az intraperszonális (Önmagad megismerése) és az interperszonális (Kapcsolatok más emberekkel) képességek fejlesztésére
– Tudatosodást – mivel a fejlődés elengedhetetlen összetevője! enélkül elképzelhetetlen a szemléletmód váltás

-Stressz-kezelés, Stressz-oldást – ezen belül Meditációt, Kontemplációt, MIndfulnesst és a rendszeres testmozgást – mivel modern társadalmunkban a mindennapi környezetünk tele van potenciális stressz-faktorokkal…
– Asszertivitást – hatékony kommunikációt (interperszonális intelligencia), amely segítségével hatékonyan tudod képviselni a saját érdekeidet, miközben nem sérted meg mások érdekeit sem!


Kinek az életét éled? A sajátodat, vagy valaki másét?

Tényleg azon dolgozol, hogy a Te saját Álmaidat, Vágyaidat, Céljaidat megvalósítsd? Vagy valaki más Álmán dolgozol? – esetleg a szüleid vágyát igyekszel bteljesíteni?
– vagy a Média (TV, Facebook, Youtube, stb.) határozza meg azt, hogy miről is álmodsz? Ne feledd, hogy manapság már a vásárlói szokásokat elemző algoritmusok árasztják el az egész internetet azért, hogy a lehető legjobban irányítsák a vágyaidat, és főleg, hogy befojásolják a vásárlói szokásaidat…
– ha azon dolgozol, hogy mások vágyait teljesítsd be – szüleid, főnököd, fogyasztói társadalom – akkor bizony folyamatos külső, azaz extrinzik-motivációra szorulsz ahhoz, hogy tedd a dolgod és teljesíts (jutalom és bűntetés)
– de ha a saját álmaidat valósítod meg, akkor bizony az inspiráció hajt előre, azaz egy belső, intrinzik-motiváció és ezzel képes vagy a legnehezezbb feladatokat is természetes könnyedséggel megoldani!

vagyis a külső (extrinzik) motiváció lökdös előre az utadon (rohansz a Jutalom felé, vagy menekülsz a Bűntetés elől) míg a belső (intrinzik) motiváció, amit a jobb elkülönítés érdekében inkább Inspirációnak nevezek ezután, az pedig vonz az Álmaid, Céljaid, Vágyaid beteljesülése felé!

Na pont ezért született meg bennem a TÉR (Teljes Életoptimalizáló Rendszer) gondolata, hogy összeszedjem és rendezzem azokat a módszereket, amelyeket már a suliba meg kellett volna tanítsanak nekünk, mert elengedhetetlenek egy kiteljesedett, hatékony, boldog és harmónikus élethez… a szüleinktől ezt azért nem tudtuk (a legtöbben) megtanulni, mert nekik se tanította ezt meg senki…

Ügyfeleim véleménye

Kérlek olvasd el, amit az ügyfeleim írnak rólam:

Nagyon hálá vagyok azért, hogy segítettél felállnom, és újra találni célokat az életemben. Fél év kemény munka gyümölcse, hogy tudatosabb, kiegyensúlyozottabb személyiség lettem, és a kapcsolataim minősége (család, barátok) drasztikusan javultak. MOst harmonikus párkapcsolatban élek és tervezem a társammal a közös jövőt.
Köszönöm, Szabi!

Kriszta

Miután Szabolcs segített, könnyebben álltam az érettségihez és a szóbelin már nem is izgultam nagyon. Új barátokra tettem szert az egyetemen és magabiztosabb vagyok azoknak a feladatoknak az elvégzésében, amiket kapunk. Csak ajánlani tudom!

Kinga

Beszélgetéseink után megtanultam lazítani, kikapcsolni, összpontosítani. Sokat segít a munkámban, ugyanis megtanultam a jót észrevenni abban, amit csinálok (amit amúgy nagyon szeretek). El tudtam engedni a múltat!
Köszönöm Szabolcs!

Gabriella

Köszönöm szépen a segítséget, most már jól érzem magamat, kezdem a tudatosságot begyakorolni. Igyekszem kírni magamból mindent, majd megfejeteni mit éreztem és miért. Nagyon sokat segítettél. Köszönöm szépen!

Melinda

Hihetetlen mennyire nyitottan tudok veled beszéni! Köszönjük azt a mérhetetlen sok segítséget, amit adtál nekünk az utunk során!!! Annyira hálásak vagyunk a segítségedért!

Ildikó és Róbert

Fúúú, ezek óriási tippek, nagyon köszönöm a tanácsodat! Hihetetlen, hogy milyen hasznos tanácsok ezek!!! (…) Ez a hálám jele és szeretnám kifejezni, hogy menniyre sokat segítettél nekem, egy sokkal élhetőbb, valósabb dimenziót nyitottál meg előttem…

Krisztina
TANULMÁNY

MIre van szükséged az életed megváltoztatásához?

Az átlagemberek életét élni olyan, mintha a gyümölcsösben minden gyümölcsmag, teljesen függetlenül a fajtájától (mindegy, hogy szilvamag, körtemag, cseresznyemag, barackmag) arra lenne nevelve, hogy jó almafa váljék belőle…

De te is tudod, hogy a szilvamagból szilvafa lesz, a barackmagból, pedig barackfa! Nem is próbálnak meg almafaként viselkedni és almákat teremni, mert az képtelenség! Ugye? Ez a természet rendje!

De akkor miért is igyekszik mindenki „jó” átlag-emberré válni?

Mert szüksége van mások elfogadására…

MINDENEK ELŐTT AKARNOD KELL!

Eleged kell legyen már a Szenvedésből és Elégedetlen kell légy az eddigi életeddel ahhoz, hogy felmerüljön benned az ígény a Változásra!

Szenvedésünknek az egyedüli értelme az, hogy amikor már elviselhetetlenné válik, akkor kibillent minket és a Változás, a Fejlődés irányába menekülünk előle!

Úgy is tekinthetünk rá, mint egy szükséges „Rossz”-ra…

HAJLANDÓNAK KELL LENNED MEGFIZETNI AZ ÁRÁT!

Nehogy azt hidd, hogy a pénzbeli ár a legnagyobb, amit ilyenkor fizetsz!

Hanem az, hogy el kell engedned az eddigi megszokott és kényelmes átlagos életedet! Ki kell mozdulnod a Komfort-Zónádból! Át kell alakítsd a már eddig is túlzsúfolt időbeosztásodat!

És ami a legnagyobb kihívás az Egód számára, hogy hajlandó kell lenned Változni! Mert meg kell változtatnod az eddigi Hiedelmeidet és Szokásaidat! Ehhez viszont komoly Inspirációra van szükséged, mert a motiváció ilyenkor már nem elég…

kITARTÓAN VÉGIG KELL CSINÁLNOD! KERÜLJÖN, AMIBE KERÜL!

Sok ellenállást kell leküzdened majd – úgy magadban, mint a környezetedben!

Lesz olyan pillanat, amikor majd minden kilátástalannak tűnik…

Mintha minden összeesküdött volna ellened…

De akkor is folytatnod kell!

Minden áron!

Kerüljön, amibe kerül!

BŐVEBBEN

Hogyan tudok neked segíteni?

Az integrált szemléletű életoptimalizálásom a több-ezer éves jógahagyományokon alapul, amelyeket a legmodernebb life-coaching, kognitív módszer és neurológiai agykutatás eredményeivel ötvöztem.

Holisztikus egység elérésére törekszem, melynek lényege a JELEN-lét TUDATOSítása, a személyiség fejlődése, a spirituális fejlődés, valamint az Árnyék-személyiség megtisztítása emelt szintű Mindfulness-el (Integrált Kontemplációval).


Pontosabban fogalmazva a Mindfulness gyökereit jelentő ősi jógikus Kontemplációs technikák integrált változatát használom, amit mesteremtől Dr. Daubner Bélától tanultam – aki Wilber megnevezését, az Integrál Meditációt használja erre, bár neki is az a véleménye, hogy ez még Kontempláció.

Milyen lehetőségeket kínálok számodra?

MIvel az infotermékek minimális hatékonysággal rendelkeznek (az online érdeklődők 5%-a vásárol, és a vásárlók 3%-a fejezi be az online tanfolyamot) ezért nincs online-tréningem!

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Akár egy specifikus támával is megkereshetsz!

Az INGYENes első ismerkedő beszélgetés Messengeren vagy Slype-on keresztül történik! Elmondod, hogy mi a problémád, és megbeszéljük, hogyan tudok neked segíteni.

Ez a legtöbbször nem lesz egyedi alkalom! Még a legkisebb változáshoz is legalább 3-5 találkozóra van szükség, mert nem tanácsot akarok adni neked, hanem segíteni begyakorolni a problémád megoldásához szükséges technikát!

De komolyabb személyiségváltozáshoz hónapokra (min. 3), vagy akár évekre is szükséged lehet. Viszont csak ez hozhat tartós változást az életedben…

Ha súlyos a helyzet, akkor heti 2-3 konzultációval is kezdhetjük, de az megszokott a heti 1 alkalom, de később, a szinten tartáshoz elég lehet a havi 1 alkalom is.

Szerintem a leghatékonyabb a 110 perces (majdnem 2 órás) konzultáció, mert nekem túl kevésnek tűnik az 50 perces.

A találkozók közötti időben otthoni rendszeres gyakorlásra lesz szükséged ahhoz, hogy be tudd gyakorolni az adott technikákat! Én nem tudok helyetted gyakorolni…

TÉR – TELJES ÉLETOPTIMALIZÁLÓ RENDSZER

A TÉR egy olyan stratégiai rendszer, amelyik arra való, hogy bárki képes legyen összerakni ennek a tudásnak a birtokában egy jól működő, hatékony, boldog és sikeres életet. Mivel senki sem egyforma, ezért mindenkinek másképpen fog működni, és mindenkinek más technika lesz hatásos!

Pontosan ezért van szükség a rendszeres személyes kapcsolatra (pld. Messenger-en vagy Skype-on), ezért nem árulom online-tréning formájában.

A TÉR öszesen 6+1 modulra van osztva. Ezek egymásra épülnek. Általában egy egész napos Tréningből és az utána következő, átlag 3 hónapos MECs-ből állnak, ez heti 1×100 perces találkozót jelent, és végig rendszeres gyakorlást igényel!

A TÉR csak akkor működik, ha megfelelően stabil alapokkal rendelkezel, és rendszeresen gyakorolsz! 4 lábon áll a rendszer: Inspiráció, Stresszoldás, Önbizalom-erősíŧés, meg az Integrál Kontempláció (emelt szintű Mindfulness).

A rendszeres otthoni gyakorlást pedig a MECs segíti elő.

Mivel a TÉR elsődleges célja a személyiség-fejlődés, és mindenki más szintről kezdi el, ezért mindenki más ritmusban fog haladni.

TANFOLYAMOK – TRÉNING+MESTER-ELME CSOPORT

A következő tanfolyamokat a TÉR-től függetlenül is megtartom:

– MIÉRT? – INSPIRÁCIÓS (belső-motivációs)
– STRESSZOLDÓ TRÉNING+MECS
– INTEGRÁLT KONTEMPLÁCIÓ TRÉNING+MECS (Mindfulness+)
– ÖNBIZALOM-ERŐSÍTŐ TRÉNING+MECS

CÉGES TANFOLYAMOK -TRÉNINGEK+MESTER-ELME CSOP.

– MIÉRT? – INSPIRÁCIÓS (belső-motivációs)
– STRESSZOLDÓ TRÉNING+3 hónaposMECS
– INTEGRÁLT KONTEMPLÁCIÓ TRÉNING+6 hó MECS (Mindfulness+)
– ÖNBIZALOM-ERŐSÍTŐ TRÉNING+MECS – KÉSZÜLŐBEN
– Kreativitás/Hatékonyság/Asszertivitás, stb. – KÉSZÜLŐBEN

Ajánlott partnerek

A következő szakembereket merem nyugodt szívvel ajánlani, mert hozzám hasonló alapelveket vallanak a “szolgáltatás” fogalmáról. Mi tényleg segíteni akarunk neked és számunkra elsődleges szempont az elégedettséged!

Dr. Juhász Éva

DiétaDoktor

Háziorvos és INSUmed orvosi fogyókúra tanácsadó.

-Életmódváltás
-Testdiagnosztika: – BIA méréssel – egyénre szabott, testsúly normalizáló diéta: az INSUmed speciális, fehérjében gazdag, zsírszegény, szénhidrát- és élelmiszerrost-dús, alacsony kalóriatartalmú, német minőségű, az OÉTI által regisztrált tápszerével

Barta Bence

Pénzügyi Mentor

Teljesen független, mindenféle értékesítési nyomástól mentes, személyreszabott pénzügyi tanácsadás hétköznapi embereknek, pénzvisszafizetési elégedettségi garanciával. Ugyanitt rengeteg hasznos cikk és elektronikus könyv pénzkezelési témában.